Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@20:41:56 GMT

کسب رتبه 15 دانشگاه تهران در رشته منابع آب

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۷۴۷۶۴

کسب رتبه 15 دانشگاه تهران در رشته منابع آب

نام 12 دانشگاه کشور در فهرست 500 دانشگاه برتر جهان در موضوعات 52 گانه علمی رتبه‌بندی شانگهای درج شد که بر اساس آن رشته منابع آب دانشگاه تهران در جمع 15 دانشگاه تراز اول جهان قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، دکتر امید بزرگ حداد عضو هیات علمی دانشگاه تهران، نظام رتبه بندی شانگهای را یکی از نظام‌های رتبه بندی علمی معتبر و پراستناد جهانی دانست و افزود: این رتبه بندی تنها در 5 زمینه علوم اجتماعی، پزشکی، حیاتی، مهندسی و علوم طبیعی انجام می‌شد، اما اکنون برای این زمینه‌ها مجموعا 52 زیرمجموعه (موضوع) تعیین شده است که تمامی دانشگاه‌های جهان در این 52 موضوع مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: ارزیابی رتبه‌بندی اخیر شانگهای در بازه زمانی 2011 تا 2015 و بر اساس دستاوردهای علمی و پژوهشی هر دانشگاه در هر موضوع شامل تعداد مقالات، میزان ارجاعات به مقالات، تعداد مقالات در مجلات تراز اول بین‌المللی، وجود همکاری‌های بین‌المللی از طریق همکاری با محققان سایر کشورها و اخذ جوایز و رتبه‌های اعضای هیات علمی هر دانشگاه ارزیابی انجام شده است.

بزرگ حداد با اشاره به حضور نام 12 دانشگاه کشور در فهرست 500 دانشگاه برتر جهان در موضوعات 52 گانه شانگهای، خاطر نشان کرد: نام دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، تبریز، نوشیروانی بابل، آزاد اسلامی، علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی در این رتبه‌بندی وارد شده است.

به گفته وی، دانشگاه تهران با کسب رتبه 350 بالاترین رتبه کلی را در میان دانشگاه‌های کشور به خود اختصاص داده است.

استاد تمام دانشگاه تهران اضافه کرد: در این رتبه بندی دانشگاه تهران در رشته‌های مهندسی منابع آب، معدن، متالوژی، عمران، شیمی و صنایع غذایی رتبه‌های کمتر از 100 را کسب کرده است. اما رتبه 15 جهانی اخذ شده توسط محققان این دانشگاه در موضوع منابع آب، بهترین رتبه اخذ شده در بین تمام موضوعات تخصصی 52 گانه و در بین کل دانشگاه‌های کشور است.

وی با بیان اینکه این رتبه دانشگاه تهران حتی بالاتر از رتبه دانشگاه‌های معتبر آمریکا، کانادا و اروپا است، یادآور شد: بر اساس ارزیابی‌های صورت گرفته، سهم بخش‌های مختلف تخصصی و فعال دانشگاه تهران در کسب رتبه منابع آب تعیین شده است که بر اساس آن گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، سهم 40 درصدی و پس از آن گروه آب دانشکده مهندسی عمران، سهم 15 درصدی، دانشکده محیط زیست، سهم 9 درصدی و گروه آبیاری پردیس ابوریحان، سهم 5 درصدی در کسب رتبه دانشگاه تهران در حوزه منابع آب را به خود اختصاص داده‌اند.

بزرگ حداد با تاکید بر اینکه کسب این جایگاه بین‌المللی نقش بسزایی در معرفی توانمندی‌های کشور در این حوزه و جذب دانشجویان خارجی در حوزه منابع آب خواهد داشت، افزود: متاسفانه با وجود کسب این جایگاه و افتخارات علمی بین المللی متعدد، همچنان شاهد وجود بحران در منابع آب در کشور هستیم. بدیهی است که اثرات این بحران با تعامل بیشتر صنعت آب کشور با دانشگاه می‌تواند کاهش یابد.

بر اساس این گزارش، پروفسور امید بزرگ حداد به تنهایی 53 درصد از سهم امتیاز کسب شده برای گروه مهندسی آبیاری و آبادانی و حدود 21 درصد از سهم رتبه کسب شده برای دانشگاه تهران را در اختیار دارد. وی دارای بیشترین تعداد کتب، مقالات و ارجاعات در زمینه منابع آب در کشور است.این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تنها استاد ایرانی حاضر در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان در رشته منابع آب است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۴۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند

به گزارش خبرنگار مهر، فرح حدیب ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه دانشگاه نباید خود را از مسائل کشور جدا ببیند، تاکید کرد: مسائل کشور، چالش‌ها برای دانشگاه، می‌بایست مسائل حقیقی، واقعی و اصلی باشد.

وی با بیان اینکه تربیت فرهنگی، اخلاقی و هویتی دانشجویان از جمله دیگر مسائل مهم در نظام دانشگاهی کشورمان است، افزود: فراتر از مسئله تعلیم، باید تربیت با جهت گیری معنوی و اخلاقی و تلطیف روحی در کنار دمیدن روح احساس هویت در مجموعه جوان دانشجو از دیگر رسالت‌های دانشگاهی است که آن را دنبال می‌کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه اعضای هیأت علمی دانشگاه آزادهای کشور سه دسته هستند گروهی هیأت علمی پیوسته هستند گروهی هیأت علمی وابسته و گروه دیگر مدرس یارها هستند که تحولی در حوزه کارکرد استاد و دانشگاه و دانشجو را دنبال می‌کنیم، تاکید کرد: در واقع ما دانشگاه را در سند تحولی جدید دانشگاه آزاد به عنوان سکوی دانایی می‌دانیم.

حدیب گفت: تحولی که دنبال می‌کنیم، حرکت از دانشگاه مدرک گرا که استاد بر اساس تعداد مقاله ارزیابی شود و دانشجو هم علاقمند به گرفتن مدرک باشد به سمت دانشگاه تعاملی یاد دهی، یادگیری، ارزش آفرین، دانایی و توانایی است.

وی با بیان اینکه گروه‌های معماری و شهرسازی به واسطه اینکه در سبک زندگی مردم تأثیرگذار هستند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند، گفت: برای اینکه بتوانیم تأثیر فرهنگ ساز دانشگاه را داشته باشیم تلاش داریم که تعامل بین استاد به عنوان رابط با دانشجویان، گروه‌ها و دانشکدگان را تقویت کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث با بیان اینکه ۸۷۶ هیأت علمی در رشته معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد کشور مشغول به تدریس و فعالیت علمی هستند، تاکید کرد: ۱۹۲ دانشگاه آزاد کشور رشته معماری و شهرسازی را دارد و در این رشته‌ها ۴۸ هزار دانشجو تحصیل می‌کنند همچنین سرانه هیأت علمی به دانشجویان ما در رشته معماری و شهرسازی ۵۶ نفر به یک عضو هیأت علمی است.

حدیب با بیان اینکه ۴۲ درصد اساتید معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد کشور خانم و مابقی آقایان هستند، تاکید کرد: رشته معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد در کشور، دارای شش استاد تمام، ۲۲ دانشیار و ۴۶۸ استاد یار است.

وی با بیان اینکه در گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد مجلات بسیار خوبی نیز به لحاظ علمی داریم، تاکید کرد: ۱۴ مجله امروز در این رشته‌ها فعال هستند که از بین آنها چهار مورد مرتبط با علمی، پژوهشی وزارت علوم و مقالات آی اس سی هم می‌شوند و هشت مورد دیگر هم گرید آ دانشگاه آزاد را دارند و دانشجویان دکترای ما می‌توانند برای پیش دفاع‌ها و گرفتن مجوز دفاع از آنها استفاده کنند.

کد خبر 6098438

دیگر خبرها

  • ۱۱۷ نفر در ۲ دوره المپیاد علمی دانشجویی برگزیده شدند
  • دانشگاه کاشان درجایگاه سوم انتشار مقالات رتبه بندی آسیایی تایمز
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • البرز رتبه دوم تردد بین استانی در کشور را کسب کرد
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی